En student och en kvinna

Aikamatkat hybridimuodossa sekä osallistavat aikamatkat

3.2.2023

Kevään aikana on tapahtumassa paljon Erasmus-projektissa ”Digital Solutions for Applied Heritage”, jota Bark toteuttaa yhdessä Ruotsin ja Viron yhteistyökumppaneiden kanssa.

Pian pilotoidaan hybridimuotoinen poikkitaiteellinen aikamatka, jonka teemana ovat kansalliset symbolit. Aikamatkasta on tehty neljä videota aiheinaan kuvataide, tanssi, musiikki ja käden taidot. Ollaan vuodessa 1885 ja ylioppilas (jota esittää draamapedagogi) houkuttelee kokeilemaan eri taidelajeja. Koululuokka osallistuu sen jälkeen omassa koulussaan aikamatkalle katsoen videot ja käyden läpi Barkin toimittaman materiaalin. Tämä kokonaisuus on suunnattu 5–6.-luokkalaisille. Hietalahden koulu Vaasasta toimii pilottikouluna.

Helmikuun 2. päivänä oli toisen aikamatkakokonaisuuden kick-off, osallistava aikamatka kahdeksasluokkalaisille Kristiinankaupungissa, Vaasassa ja Vöyrillä. Etänä pidetyssä kick-offissa oppilaat saivat tehtävän: he hankkivat materiaalia aikamatkalle, jonka teemana on Kotirintama vuonna 1944. Materiaalia etsitään arkistoista, sanomalehtien arkistoista ja sähköisistä lähteistä sekä lisäksi jotkut tekevät haastatteluja. Helmikuun lopussa on uusi tapaaminen, jossa jokainen koulu esittelee löydöksiään erityisesti oman paikkakunnan tapahtumista. Näiden pohjalta Barkin henkilökunta kirjoittaa käsikirjoitukset kolmelle eri kotirintamateemaiselle aikamatkalle, jotka pidetään myöhemmin tänä keväänä.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle