10.12.2019
Suursatsaus kuvataiteeseen – lähes 2000 oppilasta tutustui taidegrafiikkaan

Pohjanmaalla lähes 2000 peruskoulun oppilasta on osallistunut Pohjanmaan lastenkulttuuriverkosto BARKin kuvataidetyöpajoihin vuoden 2019 aikana. BARK juhlii kymmenvuotista toimintaansa ja kuvataidetyöpajat ovat olleet osa juhlavuoden ohjelmaa.

Työpajoissa oppilaat tekivät taidegrafiikkaa kohopainotekniikalla. He valmistivat omat press print -laattansa ja vedostivat niillä useita vedoksia. Taidegrafiikan lisäksi oppilaat kokeilivat maalata erilaisia struktuureja materiaaleilla, joita löytyy jokaisen keittiöstä – muovikelmulla ja merisuolalla.

– Kuvataidepajoissa lapset ovat saaneet kokeilla uutta tekniikkaa. Taidetta voi tehdä monella tavalla ja vain oma mielikuvitus on rajana, sanoo BARKin taidepedagogi Sini Björkholm.

Kaikille oppilaille mahdollisuus osallistua

Jättiprojekti on kattanut suuren osan Pohjanmaata. Siihen on osallistunut 1973 oppilasta 58 koulusta. Suurin osa kouluista on pienempiä kyläkouluja maaseudulla. Taidepedagogi on tullut koululle pitämään kuvataidetyöpajaa.  

– Näin olemme pystyneet antamaan kaikille lapsille tasavertaisen mahdollisuuden osallistua, sanoo Sini Björkholm.

Kuvataidetyöpajojen tavoitteena on tarjota matalan kynnyksen työpajoja tasa-arvoisesti kuntien kaikille lapsille ja saada heidät innostumaan taiteesta ja kulttuurista. Samalla opettajille on annettu uusia ideoita ja heitä on koulutettu uusien tekniikoiden pariin.

– Taidegrafiikka taidemuotona on erittäin mielenkiintoinen. On ilo seurata lapsia ja heidän oppimistaan. Tavoitteena on antaa onnistumisen riemua heille, jotka kokevat, etteivät ole taitavia kuvataiteessa, kertoo Björkholm.

Hanke on saanut rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Kuvataidehankkeen avainluvut:

- Kuvataidetyöpajoja on järjestetty 58 koulussa

- Työpajoja suomeksi ja ruotsiksi 10 kunnassa: Kristiinankaupungissa, Kaskisissa, Maalahdessa, Korsnäsissä, Laihialla, Isossakyrössä, Vöyrillä, Uudessakaarlepyyssä, Pedersöressä ja Kokkolassa.

- Yhteensä 333 opetustuntia

Bark bildkonst kuvataide 1

Siirry "Uutisia"-sivulle
Päivitetty 20.11.2014, Kello 14.42, .