01.09.2021
”Jippii! Minä luen!” Lapsia ja nuoria kutsutaan yhteisiin lukujuhliin syksyllä 23 kunnassa

Suomen suurin kaksikielinen lukujuhla Jippii! Minä luen! järjestetään 20.9.–15.10. Koululuokat, päiväkotiryhmät ja kirjastot, jotka haluavat olla mukana, voivat jo nyt ilmoittautua lukujuhlan verkkosivuilla.

Lukujuhla tarjoaa ohjelmaa ja elämyksiä kertomuksien, sanataiteen ja lukemisen parissa. Lukujuhlaa vietetään yhdessä eri paikoissa, kuten kaupungeissa, maaseudulla ja saaristossa – ja ennen kaikkea omissa mielissämme! Verkossa tapahtuva ohjelma koostuu muun muassa kirjailijavierailuista, kirjallisesta pakohuoneesta, eri haasteista, tietokilpailuista ja kirjavinkkauksista.

Ilmaista materiaalia eri ikäryhmille

Materiaali on räätälöity eri ikäryhmille. Päiväkodeille ja esikouluille on esimerkiksi tarjoilla vinkkejä interaktiiviseen satutuokioon, ja koululaiset voivat kokeilla sanataidetta tai varata koko luokalle digitaalisen kirjailija- tai kuvittajavierailun.

Lukujuhlan ohjelma ja pedagoginen materiaali on ladattavissa tai striimattavissa netistä maksutta. Järjestäjät haluavat tuoda esille, että on paljon erilaisia tapoja lukea.
– Lukujuhlalla haluamme antaa mahdollisimman monille lapsille ja nuorille mahdollisuuden löytää tarinoiden ja lukemisen ilon. Haluamme myös inspiroida koulujen ja päiväkotien henkilökuntaa ja muita henkilöitä, jotka edistävät lukemista, sanoo Pohjanmaan lastenkulttuuriverkosto Barkin kulttuurisuunnittelija Victoria Nylund.

Lukujuhlan järjestävät luku- ja lastenkulttuuriverkosto

På läsande fot -lukuverkostoon kuuluu edustajia 21 kunnasta ja koulusta. Suurin osa kunnista sijaitsee Pohjanmaalla. På läsande fot on yksi Suomen kuudesta Lukeva kunta -verkostosta. Niitä koordinoi Lukuliike, ja hanketta rahoittaa Opetushallitus.

Pohjanmaan lastenkulttuuriverkosto BARK on yksi maan 33 lastenkulttuurikeskuksesta. Bark järjestää kaksikielistä toimintaa Pohjanmaan maakunnan 14 kunnassa ja Kokkolan kaupungissa.

Laaja joukko kulttuuri- ja opetusalan toimijoita suunnittelee lasten- ja nuortenkirjallisuuteen liittyvän festivaalin järjestämistä vuodelle 2023. Tämä lukujuhla on ensimmäinen askel kohti suurta, kahden vuoden päästä järjestettävää festivaalia.

Jippii jag laser RGB

Siirry "Uutisia"-sivulle
Päivitetty 20.11.2014, Kello 14.42, .