27.09.2016
Hanke tutustuttaa kasiluokkalaiset taiteeseen

Taidetestaajat-hanke käynnistyy Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla

Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton hallinnoima hanke Taidetestaajat käynnistyy Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Hanke mahdollistaa kolmen vuoden ajan jokaiselle kahdeksasluokkalaiselle nuorelle kaksi taidelaitosvierailua ennalta sovituissa kulttuurikohteissa. Ensimmäinen vierailu suuntautuu omaan maakuntaan tai sen lähialueelle ja toinen pääkaupunkiseudulle.

Ensimmäiset Taidetestaajat lähtevät liikkeelle syksyllä 2017. Ennen sitä hankkeen aluekoordinaattorit valmistelevat vierailuja alueellaan sekä ovat yhteydessä alueensa yläkouluihin. Taidetestaajat-hanke koskettaa suurta määrää nuoria: vuositasolla kahdeksasluokkalaisia on Suomessa noin 60 000, joista noin 2 900 asuu Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Syksyn aikana selviävät testattavat alueelliset ja valtakunnalliset taidelaitokset.

Taidetestaajat on Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska Kulturfondenin rahoittama suurhanke. Hankkeessa on alkusyksyn aikana aloittanut yhteensä 18 aluekoordinaattoria ympäri Suomea. Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla hankkeen toteutuksesta vastaa aluekoordinaattori Victoria Nylund Pohjanmaan lastenkulttuuriverkosto BARKista.

Lisätietoja

Victoria Nylund
Museopedagogi, BARK
Matkapuhelin:044 055 5825

 Taidetestaajat

Siirry "Uutisia"-sivulle
Päivitetty 20.11.2014, Kello 14.42, .