Suomi 100

VALTAKUNNALLISET SUOMI 100 -TAPAHTUMAT YHTEISTYÖSSÄ LASTENKULTTUURIKESKUSTEN LIITON KANSSA

Taidetestaajat 
Kolmen vuoden aikana kaikki suomen kahdeksasluokkalaiset saavat kokea kulttuurielämyksiä omalla alueellaan ja pääkaupungissa. BARK vastaa Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan kouluista.
www.taidetestaajat.fi

Koko Suomi tanssii
Tanssityöpajoja kouluissa 2017. BARKin yhteistyökumppanina on Pohjanmaan tanssin aluekeskus.
www.suomitanssii.fi/

Suuri lukuseikkailu
Vaasan kaupunginkirjastoon tulee 2017 näyttely, jossa on myös käytännön toimintaa.
www.suurilukuseikkailu.fi/

 

BARKIN OMAT SUOMI 100 -PROJEKTIT JA TAPAHTUMAT VUONNA 2017

Aikamatkaturnee – Suomen historia kautta aikojen

Kaikissa BARKin alueen 16 kunnassa viedään läpi aikamatkaturnee, johon osallistuvat kaikki yläkoulut. Oman kuntansa aikamatkan jälkeen oppilaat kirjoittavat ja kertovat, mitä Suomen historiassa tapahtui aikamatkan ajankohdan jälkeen. Osa oppilaiden kertomuksista otetaan aiheeksi seuraavan kunnan aikamatkalle. Turnee alkaa tammikuussa 2017 Tottesundin kartanossa Maksamaalla vuodesta 1910, ja sen jälkeen siirrytään kansalaissodan aikaan sekä elämään itsenäistyneessä Suomessa. Aikamatkakiertue jatkuu 1930-luvun ja toisen maailmansodan tapahtumista aina 1950-luvulle asti. BARK toteuttaa aikamatkat yhteistyössä paikallisten ja alueellisten toimijoiden kanssa.

Elävöittävä historiantunti
Miten Suomesta tuli Suomi? Mitkä arvot ovat vaikuttaneet meihin? Mikä on meille tärkeää nykypäivänä? Miten näemme tulevaisuuden? Videoiden, musiikin ja keskustelujen avulla pohditaan, miten Suomesta on tullut sellainen maa kuin se tänä päivänä on. Historiantunnit voidaan pitää ennen tai jälkeen aikamatkojen, eikä oppilaiden iällä ole merkitystä.

Bridging Ages -konferenssi Vaasassa 12.–15.9.2017
Bridging Ages on kansainvälinen kulttuuriperintöorganisaatio, jonka puheenjohtajana on BARKin koordinaattori Annina Ylikoski. Bridging Ages toimii kulttuuriperinnön ja aikamatkojen kentällä. Syksyllä 2017 kokoontuu pari sataa osallistujaa eri puolilta maapalloa konferenssiin Vaasaan.

Lisätietoja:
Annina Ylikoski
044 320 6575
annina.ylikoski(at)obotnia.fi

 

Päivitetty 29.03.2017, Kello 14.29, Harriet Skog-Mandell.