24.04.2020
Barnkultur kan också upplevas på distans

Coronavirusepidemin har förändrat barns och ungdomars vardagsliv avsevärt under våren. Den nya webbplatsen Harrastakotona.fi har skapats så att barn, ungdomar och familjer kan hitta trevlig sysselsättning och möjligheter att uppleva och pröva på konst även under exceptionella omständigheter.

Webbplatsen harrastakotona.fi erbjuder enkelt och kostnadsfritt ett brett utbud av aktiviteter och konstnärliga och kulturella upplevelser. Sidorna innehåller ett urval av konstutövande med allt från parkour till cirkus, tecknade serier och dans. Barnet kan bekanta sig med sidorna på egen hand eller tillsammans med en förälder. Sidinnehållet kan också tillämpas vid distansundervisning. På sidorna finns också inspelade uppträdanden, virtuella rundturer och en kalender som informerar om kommande live stream-uppträdanden. Sidorna har producerats på finska och svenska.

I Österbotten delar barnkulturnätverket Bark också kulturtips på distans för barn i alla åldrar via sina facebook- och instagram-konton. Bark hör till det riksomfattande nätverket för barnkulturcenter och har bidragit med material till webbplatsen Harrastakotona.fi.

Gå till "Nyheter"
Uppdaterat 20.11.2014, klockan 14.42, .